Weespertrekvaart

De gebieden in de Weespertrekvaart ontwikkelen zich tot nieuwe stadswijken. Deze wijken worden een mix van stadswoningen, werkplekken en een groene omgeving met fiets- en wandelpaden. In totaal komen er ongeveer 3100 woningen in de Weespertrekvaartbuurt. Het gebied is te herkennen aan de vroegere Bijlmerbajes. Het bijzondere hoofdgebouw hiervan wordt het middelpunt van het toekomstige design cluster.

01 november 2023

Openbare ruimte

Alle woningen in de Kop Weespertrekvaart zijn klaar. De volgende jaren is de inrichting van de openbare ruimte aan de beurt. De verwachting is dat alle werkzaamheden in 2023 klaar zijn. Vanaf de tweede helft van 2022 is gestart met de verhuur en verkoop van de eerste woningen in Bajeskwartier. Naast woningen staan in dit gebied een verbeterd fietsnetwerk, een nieuwe basisschool en andere voorzieningen op de planning.

B4 A Weespertrekvaart 2

Installaties

Wij mochten voor het nieuw te bouwen gebouw, bestaande uit 68 appartementen en een OKT (Ouder kind teamlocatie), het BIM-model van de installaties uitwerken. Dit hebben wij gedaan voor de elektrotechnische discipline. Het model is op het niveau van Uitvoeringsgereed Ontwerp uitgewerkt.