BIM-awareness ICSadviseurs

Binnen de dienst Consulting ondersteunen wij organisaties in de toepassing, implementatie en integratie van BIM binnen hun bedrijf. Eén van de organisaties die wij hierin ondersteunen is ICSadviseurs, een gerenommeerd adviesbureau waarvoor wij een workshop BIM-awareness hebben verzorgd.

  • In samenwerking met ICSadviseurs

25 september 2023

BIM vraagt om een geoptimaliseerde werkmethodiek. Iedereen die werkzaam is in de bouw, installatietechniek, infra of constructies hoort en ziet het overal. Ook zonder er zelf dagelijks mee te hoeven werken. Toch kunnen er situaties voordoen waarin het gemakkelijk is de basisbeginselen te kennen. Wij leren organisaties hoe een BIM-proces eruit ziet en wat er allemaal bij komt kijken. Tijdens de workshop BIM-awareness wordt deze basis gelegd.

Sustainability is our driver, digitalization our enabler.

Sustainability is our driver, digitalization our enabler. Sustainability is our driver, digitalization our enabler. Sustainability is our driver, digitalization our enabler.

Aanleiding

De vraag vanuit ICSadviseurs is ontstaan aangezien zij de opdrachtgever tijdens het gehele proces van ontwerpen en bouwen adviseren, waarbij BIM steeds vaker uitgevraagd wordt. Door middel van de workshop BIM-awareness op maat hebben wij het adviesbureau meer verteld over het proces rondom BIM en welke rol de opdrachtgever hierin speelt. Ook zijn wij dieper ingegaan op de contractuele afspraken en welke BIM-standaarden in de markt worden gehanteerd.

Naast de theoretische insteek heeft de groep een aantal opdrachten uitgevoerd. Op deze manier hebben wij meer beeldvorming geboden aan termen als LOD, de BIM-rollen binnen een project en overige bijbehorende terminologie.

P1130767 website 01
ICS Training Center Workshop
P1130763 website 01

Afsluiting

De workshop heeft de visie van de cursisten over BIM verbreed en aangescherpt. De interesse was zodoende groot dat er een volgende workshop is ingepland voor een groter gedeelte van de organisatie.

Robbert Evers bim4all 222

Neem contact op!

Heeft u als organisatie ook behoefte aan een specifieke workshop of strategische sessie? Neem dan gerust contact op met Robbert en bespreek de mogelijkheden!

Mail Robbert