ZorgAccent, Hellendoorn

Door het gebruik van een mobiele handscanner zijn we in staat om efficiƫnt grote oppervlakken in een relatief korte tijd in kaart te brengen. Dit proces hebben we recentelijk toegepast voor ZorgAccent. Een van hun gebouwen vereiste een update van de plattegronden om het verhuurbare vloeroppervlak nauwkeurig te bepalen. Voor het exterieur van het gebouw hebben we besloten om een statische 3D-laserscanner in combinatie met een Total Station te gebruiken om de exacte afmetingen en relaties tussen de verschillende toegangen tot het gebouw vast te leggen.

25 mei 2024

Gedetailleerde analyse

Door het volledige pand opnieuw in te meten, konden we direct een grondige controle uitvoeren op de onderdelen die onveranderd waren gebleven en diegene die waren gewijzigd. We hebben een gedetailleerde analyse gemaakt van de bestaande plattegronden in vergelijking met de point cloudgegevens, wat resulteerde in een snelle en uiterst nauwkeurige identificatie van de verschillen. In sommige gevallen bleken delen van de oorspronkelijke plattegronden niet overeen te komen met de scanresultaten, met verschillen tot wel 80 centimeter in de werkelijke grootte van het gebouw. Deze afwijkingen zijn vervolgens gecorrigeerd en nieuwe plattegronden zijn gegenereerd.

Microsoft Teams image 6

NEN2580-norm

Deze plattegronden zijn gebaseerd op de NEN2580-norm voor oppervlaktemeting. Dankzij de inzet van een 3D-laserscanner bij het inmeten van het pand, hebben we de mogelijkheid om in de toekomst niet alleen 2D-plattegronden te leveren, maar ook een actueel 3D-model van het gebouw op te zetten. Met andere woorden, onze meettechnieken bieden uitbreidingsmogelijkheden voor toekomstige behoeften.