Stage-ervaring Stefan Kremer

"Tijdens mijn stage bij BIM4ALL heb ik het volledige proces van 3D-laserscannen doorlopen, vanaf het moment dat de aanvraag binnenkomt tot aan de definitieve oplevering van de opdracht. Dit is een uniek proces waarin ik heb geleerd welke werkzaamheden en verantwoordelijkheden erbij komen kijken."

  • September 2022 t/m januari 2023

Wat waren je werkzaamheden?

"Ik heb geleerd hoe je een point cloud kunt maken en op welke verschillende aspecten je 3D-laserscannen kunt toepassen. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in de mogelijkheden van een point cloud en welke verschillende eindproducten er zijn voor onze opdrachtgevers. Mijn werkzaamheden waren divers: het maken van een scanplan, het maken van calculaties en offertes, het registeren van gegevens, het uitvoeren van 3D-laserscans met diverse scanners, en het as-is modelleren. Ik heb ook gewerkt met verschillende software, waaronder Revit, 3DR, Nubigon en Register 360."

Beschrijf je stage in een paar woorden

"Mijn stageperiode was een unieke ervaring voor mij als bouwkunde student. Het werken op de 3D-laserscan afdeling was zeer leerzaam en ik heb kunnen meewerken aan mooie projecten waarbij we de toegevoegde waarde konden bieden aan onze opdrachtgevers."