BIM Showcase in het HagaZiekenhuis

Ruim 250 geïnteresseerden uit diverse disciplines binnen de bouwsector waren woensdag 9 november aanwezig tijdens de BIM Showcase in het HagaZiekenhuis. Samen met BIMcollab, BEECOT en BIMlink presenteerden we een live demo over hoe onze samenwerking verloopt middels BIM voor het dagelijkse beheer en onderhoud van het HagaZiekenhuis.

  • In samenwerking met BIMcollab, BEECOT en BIMlink.

09 november 2022

De live demo werd geleid door BIM-captain Rob Roef, waarin duidelijk werd hoe BIM en Augmented Reality een grote bijdrage leveren voor Facilitair Management. Opdrachtgever HagaZiekenhuis nam eerst het woord, waarbij zij hun huidige FM-proces beschreven. Vervolgens konden wij en onze partners onze rol in dit proces toelichten. De bezoekers kregen live een BIM-case gepresenteerd en konden uitgebreid hun vragen stellen aan de betrokken partijen op het podium. Collega Jarno Teela nam het woord namens BIM4ALL en nam de bezoekers live mee in het 3D-model van het HagaZiekenhuis.

De waarde van een Digital-Twin voor vastgoed exploitatie

De waarde van een Digital-Twin voor vastgoed exploitatie De waarde van een Digital-Twin voor vastgoed exploitatie De waarde van een Digital-Twin voor vastgoed exploitatie

Image00006
Image00010
Image00002

Tweeledig

Wij zijn voor het HagaZiekenhuis verantwoordelijk voor de opbouw en het beheer van zowel de bouwkundige als de installatietechnische BIM-modellen. Daarnaast vervullen wij de rol van BIM-manager waarbij wij zowel op procesniveau ondersteunen als uitvoerend de BIM-modellen controleren en valideren van de modellen. Hierdoor konden we tijdens het hele project rekening houden met alle aspecten van het gebouw en hadden we een complete, digitale weergave.

Samenwerking

Op de BIM Showcase konden bezoekers zien hoe we samenwerkten via BIM en hoe we dit toepasten op het HagaZiekenhuis. Dit was een unieke kans om te zien hoe de verschillende modellen bij elkaar pasten en hoe we samenwerkten aan een efficiëntere en effectievere bouw- en beheerfase. De BIM Showcase was een geslaagd evenement dat inzicht gaf in het proces van samenwerken door verschillende partijen via BIM.

Heb je het evenement gemist of wil je het terugkijken? Geen probleem! De opname van de sessie staat online en is te vinden via deze link. De aftermovie staat onderaan dit artikel.

Aftermovie BIM Showcase, HagaZiekenhuis

Jarno teela bim4all 221

Neem contact op!

Vragen naar aanleiding van dit event of heeft u een project of vraagstuk waarbij wij u van dienst kunnen zijn? Neem gerust contact op!

mail Jarno