Bouw

Bouw

Succesvolle bouw en ontwikkeling vraagt om de juiste keuzes vanaf het eerste moment. Efficiënte keuzes, samen met uw partners, op basis van complete en gedegen informatie. Die keuzes maken wij mogelijk met BIM- en digitaliseringsoplossingen voor elk moment in het bouwproces. Van digitaal management tot intelligente modellen en van sprekende visualisaties tot slimmer beheer en onderhoud.

Als organisatie wilt u met uw project zoveel mogelijk waarde toevoegen aan de omgeving en samen met uw ketenpartners een optimaal rendement behalen. Met behulp van BIM en digitalisering creëert u een efficiënt bouwproces waarin dit mogelijk wordt. Met behulp van deze innovatieve technieken krijgt u toegang tot diepgaande, heldere informatie en maakt u betere en snellere keuzes in elke bouwfase.

Met BIM kunt u efficiënter werken door in een vroeg stadium beslissingen te nemen en deze te onderbouwen, aan de hand van (historische) gegevens en de geometrie van een 3D-model. Zo begrijpen partijen elkaar beter, werkt u beter samen en zorgt u vanaf de ontwerpfase voor de juiste balans tussen maakbaarheid en esthetiek.

De mogelijkheden van BIM en digitalisering veranderen bouwprocessen voor altijd. BIM4ALL helpt uw organisatie alle kansen te benutten die er liggen. We ondersteunen u van begin tot eind in elke bouwfase. Van een haalbaarheidstoets tot beheer en onderhoud. En van het vaststellen van een BIM-ambitie tot het uitwerken van een BIM-model door alle ontwerpfases.

Ervaar de meerwaarde

  • Opdrachtgevers en ontwikkelaars
  • Architecten
  • Aannemers
  • Installateurs en adviseurs
  • Constructeurs
  • Onderaannemers en leveranciers

Opdrachtgevers en ontwikkelaars

BIM is een krachtig middel om uw projectambities waar te maken. Duurzamer bouwen, meer woongenot creëren voor dezelfde kosten of snellere realisatie vormgeven ligt allemaal binnen de mogelijkheden.

Ondersteuning
Om die mogelijkheden optimaal te benutten staan wij naast u als ervaren partner. We stellen de juiste vragen, helpen bij het formuleren van uw BIM-ambities, ondersteunen bij het opstellen van een goede uitvraag en helpen waar nodig met het vinden van geschikte projectpartners.

Geschikte projectpartners
Wij werken samen met toonaangevende architectenbureaus. Of het nu gaat om het realiseren van een datacenter, seriematige woningbouw of ziekenhuis, we hebben altijd een partij die bij uw project en ambities past.

Zonder zorgen
Onze experts kijken graag samen met u naar de mogelijkheden van BIM en digitalisering voor uw organisatie. Zo nemen we u de meeste zorgen uit handen, haalt u meer uit uw projecten en verhoogt u de kwaliteit binnen uw budget.

Lees verder

Architecten

Wat ontstaat op uw schetsblok moet zo goed mogelijk worden uitgewerkt tot een uitvoeringsgereed ontwerp. Een ontwerp waarin uw ideeën volledig tot uiting komen, potentiële uitvoeringsrisico's zijn opgelost en waarmee een aannemer zonder onduidelijkheden aan de slag kan. Wij helpen die ontwerpen vormgeven.

Modelleren en opleiden
Wij kunnen als verlengstuk van uw tekenkamer uw schetsen uitwerken tot 3D BIM-modellen die precies zijn afgestemd op de bouwpraktijk. Wilt u zich echter zelf bekwamen in BIM-modelleren? Dan helpen we u, met onze kennis en ervaring, om zelfstandig aan de slag te gaan met BIM. Van een strategisch plan tot en met doelgerichte trainingen en begeleiding.

Transformaties
Houdt u zich bezig met transformaties? BIM4ALL beschikt over een team van scanoperators om uw projecten, in binnen- en buitenland, snel en nauwkeurig in 3D in te scannen. De scanners maken een pointcloud die u zelf of door ons kunt laten omzetten tot een 3D-model. De perfecte start voor het maken van het nieuwe ontwerp.

Lees verder

Aannemers

Digitalisering geeft u als aannemer grip op projecten. Slimme datagedreven oplossingen geven u controle over kosten, veiligheid, kwaliteit en management. Wij helpen u bij het implementeren van BIM-oplossingen en leiden uw mensen op in de nieuwe manier van werken.

3D-laserscans
Daarnaast brengen we bestaande gebouwen en omgevingen in beeld met 3D-laserscanners en vertalen dit naar een maatwerk BIM-model. Hiermee krijgt u precies de juiste hoeveelheden materiaal aangeleverd, wat uw werkvoorbereider sterk ontlast.

BIM-management
Met BIM-management bieden we verschillende functies die uw organisatie en projecten ondersteunen. Als BIM-consultant helpen we uw organisatie als een soort van a.i. BIM-manager bij het opstellen en uitvoeren van de BIM-strategie. Voor BIM-managers zijn we vervolgens het aanspreekpunt voor het zetten van de volgende innovatiestap of het uitwerken van een specifieke opdracht.

Als BIM-regisseur treden wij op als procesmanager voor uw BIM-project. We stellen de doelen, eisen en randvoorwaarden op van alle BIM-aspecten. Dit vertalen we in contracten, stemmen we met de projectpartners tijdens de kick-off sessie af en bewaken we middels BIM-sessies tijdens de uitwerking. We richten het DMS in, clashen en checken de BIM-modellen en delen issues.

In de rol van BIM-coördinator coördineren we systeemtechnisch het BIM-aspect van het project. We controleren aspectmodellen door deze te clashen en checken en genereren informatie voor werkvoorbereiding en productie.

Lees verder

Installateurs en adviseurs

Als installateur verricht u veel werk in kleine ruimtes. Daardoor kunnen ontwerpkeuzes grote gevolgen hebben. Met het gebruik van BIM creëert u een gedetailleerd 3D-model, waarmee u alle knelpunten al in de ontwerpfase oplost. Dat biedt zekerheid en snelheid in de uitvoering.

Ontwerp en implementatie
Onze experts werken voor u een installatietechnisch BIM-model uit voor woning- en utiliteitsbouw. Daarnaast kunt u installaties 3D inmeten en toevoegen aan het BIM-model. Hierdoor ziet u in één oogopslag of installaties juist geplaatst zijn en waar eventuele verbeteringen liggen. Dit is een waardevolle toevoeging voor de revisie van werk en de Wet Kwaliteitsborging (WKB).

BIM in uw organisatie
Wilt u zelf aan de slag met BIM? We ondersteunen u graag bij het implementeren van BIM in uw eigen organisatie. Daarbij organiseren we strategische sessies, ontwikkelen we een plan van aanpak en organiseren we gecertificeerde opleidingen op maat.Lees verder

Constructeurs

Een betrouwbare draagconstructie begint met een ontwerp op basis van de juiste actuele informatie. BIM maakt dat mogelijk. Wij ontwerpen uw constructie in een 3D BIM-model op basis van uw berekeningen of onze 3D-laserscans, of helpen uw mensen zelf met BIM te werken.

3D BIM-model
We ondersteunen u als constructeur met de ontwikkeling van BIM-modellen. Hierbij levert u de berekeningen, wij het 3D-model. Dit doen wij in alle fasen, van ontwerp (LOD 100) tot en met beheer en onderhoud (LOD 500). Niet alleen voor de woningbouw en utiliteitsbouw, maar ook voor de infrasector. Omdat we zelf geen constructeurs in dienst hebben zijn we een interessant verlengstuk voor uw organisatie. Wij vinden vaak andere oplossingen, doordat wij uw vraagstuk vanuit de bouwkundige en installatietechnische kant benaderen.

BIM met 3D-laserscans
Bij aanbouw of verbouw brengen we bestaande objecten nauwkeurig in beeld met 3D-laserscanners. Die meten snel en nauwkeurig uw bestaande gebouw, kunstwerk, landschap of wegen tot op 2 millimeter nauwkeurig in. Wij vertalen dit direct in een helder 3D-model of 2D-tekening.

BIM in uw organisatie
Wilt u zelf aan de slag met BIM? Dan staan wij u bij met consultancy en advies. Met een praktische en heldere aanpak helpen wij u bij het creëren van draagvlak, stellen wij standaarden op en leiden we uw personeel op in het werken met BIM.

Lees verder

Onderaannemers en leveranciers

Iedere organisatie in de bouw profiteert van procesoptimalisatie. BIM en digitalisering zijn krachtige middelen om dienstverlening efficiënter, beter en winstgevender te maken. BIM4ALL ondersteunt u als onderaannemer en leverancier bij de implementatie van BIM en digitalisering.

Visie en strategie
Dat begint bij het bepalen van een visie en strategie. Wij vertellen u meer over de kansen die digitalisering nu en de toekomst biedt, zodat u dit al mee kunt nemen in uw plannen.

Technische implementatie
We faciliteren de technische implementatie, door bijvoorbeeld softwarekoppelingen te bouwen tussen onder andere BIM, ERP en uw machines.

BIM-training
We leiden u en uw collega's op in ons Training Center. Hierbij leren we u niet alleen werken met BIM, maar onderbouwen we ook gemaakte keuzes, zorgen we voor draagvlak en ondersteunen in een later stadium uw medewerkers bij de praktische uitvoering van projecten.

Lees verder

Meer doen met BIM

Beginnen met BIM, hoe doet u dat? Wij helpen u aan de hand van onze Maturity Scan. Hiermee brengen we de mogelijkheden, wensen en behoeften van uw organisatie scherp in beeld.

Benieuwd hoe we dit doen?
Bim4all bim consultancy overleg 223

Projecten om trots op te zijn.

Om welk project het ook gaat, we gaan graag voor u aan de slag. Praktisch en no-nonsense, snel en adequaat. Daar kunt u op vertrouwen. Om u meer grip en zekerheid te geven, maar bovenal om beter en kostenefficiënter te bouwen.

Alle projecten
Bim4all station assen

Station Assen, Assen

Project bekijken
Hoog Cath v2a

Hoog Catharijne, Utrecht

Project bekijken
Bim4all weeshuispassage broerenkwartier zwolle

Broerenkwartier, Zwolle

Project bekijken