Global Foods Innovation Centre

In het Global Foods Innovation Centre werken voedingsdeskundigen aan het voedsel van de toekomst, het reduceren van ongewenste voedingsstoffen en de ontwikkeling van duurzame verpakkingen. In opdracht van Hollander Techniek heeft BIM4ALL de installatietechnische BIM-modellen opgezet.

16 september 2020

Duurzame innovatie

Het Unilever Global Foods Innovation Centre van 18.000 m2 bestaat uit een vier onderdelen namelijk: de kantoren, het laboratorium, de innovation keuken en de minifabriek. In de Pilot Plant, een mini-fabriek, vindt de proefproductie van nieuwe producten in beperkte volumes plaats.


Onder het gehele pand is een parkeergarage gesitueerd die voor zowel de medewerkers van Unilever als voor de Wageningen University & Research toegankelijk is. Het innovatieve en duurzame project is gecertificeerd met het duurzaamheidskeurmerk: BREEAM.

BIM4 ALL Unilever nr 4

Installatietechnisch BIM-model versus de realisatie.

Wij hebben ons gefocust op het modelleren van het laboratorium dat zich uitspreidt over drie ‘halve’ verdiepingen. De grootste uitdaging in het lab was om de grootte hoeveelheid installaties in een ruimte van ‘maar’ 850mm passend te krijgen. Door middel van meerdere clashcontroles en de nauwe samenwerking met de verschillende disciplines (elektrotechnische en sprinklerinstallaties) zijn uiteindelijk de werktekeningen ontstaan waarmee Hollander Techniek op dit moment in de afrondende fase van de uitvoering is.

BIM4 ALL Unilever nr 3

Installatietechnisch BIM-modelleren

Ook zoek naar een partner in uw bouwproces? Wij helpen je graag verder.

BIM-modelleren