Maatschappelijk vastgoed 

Welkom op de voorhoede van maatschappelijk vastgoedbeheer! In een wereld waar efficiëntie, duurzaamheid en geïnformeerde besluitvorming van cruciaal belang zijn, biedt de integratie van Digital Twins een revolutionaire stap vooruit. Deze geavanceerde technologie, gecombineerd met ons diepgaande begrip van beheer en onderhoud, assetmanagement en facilitair management, stelt bestuurders, facilitair managers en gebouwbeheerders in staat hun vastgoed met ongekende precisie te beheren. Ontdek hoe Digital Twins uw maatschappelijk vastgoed kunnen transformeren naar slimme, duurzame en efficiënt beheerde eigendommen.

Specifiek voor

 • Bestuurders: Voor bestuurders ontsluit Digital Twins de kracht van strategische assetplanning en -beheer. Door real-time data te integreren in besluitvormingsprocessen, kunt u de levensduur van uw vastgoed verlengen, investeringen optimaliseren en een voortrekkersrol nemen in duurzaamheidsinitiatieven. Dit leidt tot een sterke positionering van uw organisatie als een innovatieve en maatschappelijk verantwoorde leider.
 • Facilitair Managers: Digital Twins bieden facilitair managers een diepgaand inzicht in de operationele staat van het vastgoed. Met real-time monitoring en analyse van gebouwprestaties, kunt u onderhoud efficiënt plannen, de gebruikservaring verbeteren en operationele kosten verlagen. Dit alles terwijl u zorgt voor een veilige en aangename omgeving voor gebruikers.
 • Gebouwbeheerders: Voor gebouwbeheerders transformeert Digital Twins de manier waarop u dagelijks uw verantwoordelijkheden uitvoert. Het stelt u in staat om proactief onderhoud en reparaties te beheren, de operationele efficiëntie te verhogen en de levensduur van het gebouw te maximaliseren. Door een compleet digitaal beeld van uw vastgoed bij de hand te hebben, kunt u snel reageren op problemen en de tevredenheid van gebruikers waarborgen.
Bim4all bim consultancy overleg 2214
Bim4all bim consultancy overleg 222
Bim4all bim consultancy overleg 223

Starten met Digital Twins

Om uw Digital Twins te initiëren, is inzicht in de actuele situatie cruciaal: identificeer beschikbare en verouderde data, en bepaal welke bronbestanden er zijn. We definiëren samen de doelen en informatiebehoefte en begeleiden u stapsgewijs bij het structureren van de digitale tweeling. Wij zien bij de meeste opdrachtgevers dat dit verschilt en dat er vier vertrekpunten zijn om het Digital Twin op te bouwen:

Vier vertrekpunten

 • Geen informatie
 • Hardcopy tekeningen/documenten
 • Hardcopy tekeningen/documenten (bronbestanden)
 • Up-to-date gebouwgegevens (3D-modellen & 2D-tekeningen

Geen informatie

Als er geen informatie beschikbaar is, maken we vaak gebruik van een puntenwolk, Onze Scanoperators zijn specialisten in het inmeten van assets. (Meer weten over puntenwolken, lees verder). Dit is de basis voor 3D-modellen en 2D-tekeningen. Vanuit de roadmap hebben wij uw informatiebehoefte inzichtelijk en daarmee bouwen we alleen de nodige informatie op.

Voorbeeld: als u uw ruimtebeheer wilt optimaliseren is het zeer waardevol om de ruimtes inzichtelijk te maken en een abstract 3D-model te bouwen. De ruimt informatie koppelen wij samen met u aan het facilitair systeem en daarmee kunt u uw ruimtebeheer actualiseren en optimaliseren.

Hardcopy tekeningen/documenten

Bij enkel de beschikbaarheid van hardcopy tekeningen of documenten gaan we samen met u in gesprek hoe u de meest actuele gegevens digitaal inzichtelijk worden gemaakt op één centrale locatie, zodat u informatie intern kunt ontsluiten. Daarnaast worden de archiefgegevens gestructureerd opgeslagen zodat u bij grote verbouwingen, mutaties of bij demontage (circulariteit) toegang heeft tot uw gegevens. Betrokken medewerkers/stakeholders krijgen toegang tot het systeem en wij helpen u om interne werkprocessen te optimaliseren en uw medewerkers hierin op te leiden. Zodat gegevens actueel zijn en blijven wat leidt tot een verhoogde efficiëntie.

Hardcopy tekeningen/documenten (bronbestanden)

Wanneer hardcopy en 2D-tekeningen beschikbaar zijn, worden 3D-modellen gecombineerd met deze 2D-tekeningen en gecontroleerd tegen een puntenwolk. Hiermee analyseren wij of uw 2D tekeningen actueel zijn en waar eventuele aanpassingen benodigd zijn om een actuele Digital Twin te creëren. Vervolgens creëren wij een hybride 3D-model on informatie te bundelen en vervolgens het 3D-model uit te gaan bouwen. Daarmee zorgt u dat u meer inzicht gaat krijgen in uw huidige documentatiestructuur en kun u verder gaan bouwen aan uw informatiebeheer en het integreren met andere interne systemen.

Up-to-date gebouwgegevens (3D-modellen & 2D-tekeningen

Met up-to-date gebouwgegevens als uitgangspunt wordt het 3D-model geïntegreerd met andere systemen. Door de directe koppelingen beheert u uw gebouw vanuit een up-to-date Digital Twin. Dit is de basis om verder te bouwen aan een Smart Building alsook informatie te integreren van en naar andere interne afdelingen vanuit gestructureerde stuurinformatie en daarmee data gedreven beslissingen mogelijk te maken.

Digital Twins: voor een duurzamer en efficiënter vastgoedbeheer

Digital Twins: voor een duurzamer en efficiënter vastgoedbeheer Digital Twins: voor een duurzamer en efficiënter vastgoedbeheer Digital Twins: voor een duurzamer en efficiënter vastgoedbeheer

Voordelen van Digital Twins voor Maatschappelijk Vastgoed

 • Optimalisatie van Gebouwprestaties: Continu inzicht in de staat en prestaties van gebouwen, wat leidt tot betere energie-efficiëntie en verlaging van operationele kosten.
 • Verbeterde Besluitvorming: Data-gedreven inzichten maken nauwkeurige en tijdige beslissingen mogelijk, van onderhoud tot ruimtegebruik.
 • Duurzaam Beheer: Draag bij aan milieudoelstellingen door efficiënt beheer van resources en energiegebruik.
 • Risico- en Noodplanning: Voorzie en plan voor noodsituaties met realistische simulaties, wat de veiligheid van gebruikers waarborgt.
 • Toekomstbestendigheid: Bereid uw vastgoed voor op de toekomst met flexibele aanpassingen aan nieuwe technologieën en veranderende gebruikersbehoeften.

Trajecten

Om welk traject het ook gaat, wij gaan graag voor u aan de slag. No-nonsense, snel en adequaat. Daar kunt u op vertrouwen. Om u meer grip en zekerheid te geven, maar bovenal om beter en kostenefficiënter te bouwen.

Alle projecten
BIM4 ALL hagaziekenhuis afb1

HagaZiekenhuis, Den Haag

Project bekijken
22204 BIM4 ALL Visualisaties Mauritshuis Den Haag

Mauritshuis, Den Haag, Den Haag

Project bekijken
Geldershuis Arhem 2

Het Gelders Huis, Arnhem, Arnhem

Project bekijken
B4 A ROC Facility Digital Twin

ROC van Twente: Facility Management en Digital Twin, Hengelo

Project bekijken
Bim4all bim consultancy strategische sessie 221

Tot slot

Bent u klaar om uw maatschappelijk vastgoed naar een hoger niveau te tillen? Digital Twins vormen de sleutel tot een toekomst waarin vastgoed niet alleen duurzamer en efficiënter wordt beheerd, maar ook beter aansluit op de behoeften van zijn gebruikers. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe onze dienstverlening u kan helpen.

Mail ons