43 woningen De Scheg West Amstelveen

Metropoolregio Amsterdam heeft een groot tekort aan woningen. De nieuwbouw in de Amstelveense wijk De Scheg West wordt dan ook met open armen ontvangen. Hier worden 800 koop- en huurwoningen in uiteenlopende types en prijsklassen gebouwd.

19 juni 2023

De Scheg West wordt een duurzame en energiezuinige wijk met aandacht voor de biodiversiteit. Deze wijk is vooral bedoeld voor doorstromers. Rond de woningen is er ruimte voor groen, water en speelgelegenheden en er komen een basisschool met gymzaal en kinderopvang in dit deelgebied.

BENG-eisen

Ook voldoen de woningen aan de BENG-eisen en kunnen ze bovendien voorzien worden van (extra) zonnepanelen, zodat het gebouwgebonden energieverbruik neutraal wordt. Er wordt gekozen voor bodemwarmte. Dat is energiezuiniger en duurzamer dan luchtwarmte of stadsverwarming. In het openbaar gebied worden onder andere minder milieubelastende en /of recyclebare materialen gebruikt. Dat gaat vaak om lichter gekleurde materialen. Donkere materialen houden langer warmte vast en dat geeft hittestress in de wijk. Dat wil je niet als bewoner.

43 woningen 6

BIM-modelleren

In opdracht van Roosdom Tijhuis mag BIM4ALL voor dit project de tekeningen en bouwbesluitberekeningen voor de omgevingsvergunning uitwerken. Vervolgens worden voor deze woningen de werktekeningen uitgewerkt.