3D-laserscannen en analyse

Bij een renovatie, verbouwing of onderhoud wilt u een betrouwbaar beeld van uw gebouw. Zo kunt u kosten realistisch inschatten, signaleert u direct (veiligheids)risico's en zorgt u voor een efficiënt bouwproces. Wij ondersteunen u hierbij. Met onze 3D-laserscanners meten we bestaande gebouwen tot de millimeter nauwkeurig in en werken dit uit tot een as-is 3D BIM-model. Zo bieden we u de beste voorbereiding voor uw werkzaamheden.

Door middel van 3D-laserscannen krijgt u nauwkeurig inzicht in bestaande bouwwerken. De scans kunnen snel en op veilige afstand worden uitgevoerd. De scans (point clouds) verwerken we tot helder gevisualiseerde 3D BIM-modellen. Afhankelijk van uw plannen en wensen, kunnen onze specialisten daar relevante informatie aan toevoegen en inzichtelijk maken. Zo is handmatig inmeten en calculeren verleden tijd en heeft u altijd een nauwkeurig en bruikbaar bestand voor realisatie, renovatie of beheer en onderhoud. Hiermee maakt u vanaf het begin efficiënte keuzes, zodat u kosten bespaart en tijdens de uitvoering niet voor verrassingen komt te staan.

3D-laserscans zijn veilig, nauwkeurig en kostenbesparend

De voordelen

Een 3D-laserscan zorgt voor heldere foto's waarmee u eenvoudig op afstand door het gebouw kunt navigeren. Wij kozen echter voor verdere doorontwikkeling van onze software voor het verwerken van scandata en het maken van analyses. Hierdoor haalt u nog meer voordelen uit uw laserscans.

  • Tijdwinst en de zekerheid van accurate gegevens wanneer het gaat om een bestaand gebouw of object.
  • Alle informatie wordt snel, nauwkeurig, gedetailleerd en op de millimeter opgeleverd, wat u tijd bespaart en helpt om bouwfouten te voorkomen.
  • U krijgt een volledig uitgewerkt as-is 3D BIM-model opgeleverd, wat u veel geld bespaart in het vervolgtraject.
  • Nauwkeurige uitzetting op basis van het as-is 3D-model, vormt een goede basis voor uw project.
  • Afwijkingen tussen een 3D-model en de werkelijkheid worden automatisch vastgelegd.
Bim4all 3d laserscannen uitvoering jasper6

Resultaat in beeld

Met behulp van een 3D-laserscan brengen wij alle details nauwkeurig in beeld met een hoge puntdichtheid en puntnauwkeurigheid. Zo ontstaat er een volledig beeld van de huidige situatie en kan deze situatie gebruikt worden voor de verdere ontwerpfase. Benieuwd hoe dit eruit ziet?

Ervaar het zelf!

Projecten waar wij trots op zijn

Wij staan altijd klaar om onze klanten van de beste oplossingen te voorzien. Of het nu gaat om complexe of eenvoudige vraagstukken. Wij bieden altijd een gedegen aanpak en de hoogste kwaliteit.

Alle projecten
Bim4all Amsterdam University Library Universiteitsbibliotheek

Universiteits- bibliotheek UvA, Amsterdam

Project bekijken
P1140330

Het Canisius College, Nijmegen

Project bekijken
Bim4all station assen

Station Assen, Assen

Project bekijken
B4 A Jasper Voortman

Vraag het Jasper

Als expert in 3D-laserscannen en analyse van point clouds vertel ik u graag hoe u zorgt voor écht betrouwbare meetgegevens. Tijd voor een afspraak?

Stuur mij een e-mail

Ontdek de toegevoegde waarde

Ontdek meer over onze werkwijze op het gebied van 3D-laserscannen, ontwikkelingen in de markt of bijzondere projecten waar we aan mee hebben gewerkt.

Blog

Beheer en onderhoud

Verkrijg grip op uw bestaande vastgoed. Door een as-is model te laten ontwikkelen, krijgt u inzicht in de huidige status van het pand en inzicht in waar en wanneer onderhoud gepleegd moet worden.

Lees verder

Blog

Kwaliteitscontroles

De Wet kwaliteitsborging (Wkb) verplicht u aan te tonen dat het bouwwerk gerealiseerd/ontworpen is. Met een 3D-laserscanner legt u de voortgang vast.

Lees verder