45 ringwoningen, Enschede

Woningcorporatie De Woonplaats gaat in Enschede 45 nieuwe sociale huurwoningen toevoegen. Vanuit een Design & Build-opdracht van De Woonplaats zijn 45 ModuFair-ringwoningen ontwikkeld, bestaande uit 30 woningen voor 1- tot 2-persoonshuishoudens met één laag en kap, en 15 woningen voor gezinnen met twee woonlagen.

26 februari 2024

ModuFair

Omdat de 45 ringwoningen volgens het woningbouwconcept 'ModuFair' worden gebouwd, kent de ontwikkeling en realisatie van dit project een zeer korte doorlooptijd. Met ModuFair wordt er snel, betaalbaar en circulair gebouwd. Dit concept integreert modulaire bouw, duurzaam materiaalgebruik, standaardisatie van circulair beton, gebruiksgericht ontwerp en een efficiënt logistiek proces. Dankzij deze benadering is het mogelijk om binnen één dag een volledig casco woning te realiseren.

B4 A 45 ringwoningen Enschede 3
B4 A 45 ringwoningen Enschede 5
B4 A 45 ringwoningen Enschede 4

Duurzaam en gasloos wonen

Met een schone bouwplaats en minimale hinder voor huurders, kopers en omwonenden zet ModuFair een volgende stap in het verduurzamen van de woningbouw. Alle woningen worden zeer duurzaam en zijn gasloos gebouwd, uitgerust met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en een warmtepomp, klaar voor een duurzame toekomst. Er worden twee verschillende typen woningen gebouwd: 30 woningen voor 1- tot 2-persoonshuishoudens met één laag en een kap, en 15 woningen voor gezinnen, elk met twee woonlagen. Dit leidt tot een diverse buurt met veel aandacht voor groen, waarbij klimaatadaptieve maatregelen zoals de opvang van water in wadi’s en het afkoppelen van regenpijpen worden ingezet.

BIM-coördinatie

BIM4ALL heeft opdracht gekregen om de BIM-coördinatie uit te voeren voor dit project.