Amare, Den Haag

Amare is het nieuwe cultuurhuis; gerealiseerd voor de gebruikers het Nederlands Dans Theater (NDT), het Residentie Orkest Den Haag, het Koninklijk Conservatorium en Stichting Amare.

20 januari 2023

Cultuurpaleis

In de periode van 2020-2021 heeft de nieuwbouw van dit cultuurhuis plaatsgevonden. Met een oppervlak van circa 65.000m2 inclusief de 2-laagse (bestaande) kelder is Amare een groots cultuurpaleis met een viertal zalen en ongeveer 1.100 ruimten bedoeld als repetitie-, onderwijs-, bijeenkomst-, kantoor- en winkelfunctie.

Duurzaamheid

Duurzaamheid vormde tijdens de nieuwbouw een belangrijk onderdeel. Voorbeelden van duurzame maatregelen in Amare zijn: een grote hoeveelheid PV-panelen (ca. 4.000 m2) voor energieopwekking, koudeopslag in de bodem, LED-verlichting, het gebruik van hemelwater voor de spoeling van toiletten en infiltratie van overtollig hemelwater in de bodem.

Amare 5
Amare 4
Amare 6

Bouwkundige en installatietechnische 3D-modellen

Ten behoeve van de beheer- en onderhoudsfase voor dit cultuurproject, heeft VolkerWessels ons gevraagd om bouwkundige en installatietechnische 3D-modellen op te zetten en daarin revisies te verwerken. De bouwkundige en installatietechnische componenten worden door BIM4ALL op een generiek geometrisch niveau uitgewerkt, in eerste instantie zonder specifieke data/informatie.

Begin oktober 2022 is gestart met de werkzaamheden.