Calandstraat 41, Rotterdam

In het hart van het befaamde Scheepvaartkwartier in Rotterdam wordt een voormalig kantoorpand getransformeerd tot een statig en modern appartementencomplex met luxueuze appartementen en studio’s. Toekomstige bewoners kunnen zowel genieten van de rust van Het Park als van de gezelligheid van de Veerhaven; een unieke locatie!

24 juli 2023

Duurzaam

Iedere woning beschikt straks over individuele zonnepanelen, wat bijdraagt aan de verduurzaming en leefbaarheid van de stad. Na de transformatie beschikken alle appartementen over een A++ of A+++ energielabel. In het complex komen 36 inpandige parkeerplaatsen, 49 externe bergingen en een aparte fietsenstalling.

Caland 1

Iedere woning draagt bij aan de verduurzaming en leefbaarheid van de stad.

Digitaal inmeten en bouwkundige uitwerking

BIM4ALL mag in opdracht van Averesch B.V. de bestaande situatie van het pand digitaliseren. Dat doen wij middels onze 3D-laserscanners. Op locatie worden er verschillende scans gemaakt door ons projectteam, die op kantoor met elkaar worden verbonden. De analyse hiervan zal per verdiepingsvloer worden uitgewerkt. Doordat wij op deze manier de bestaande situatie in kaart brengen, kan deze door Averesch B.V. gebruikt worden als onderlegger voor het verdere ontwerp/engineering.

Ook de collega's van de bouwkundige afdeling zijn betrokken bij dit project; zij mogen de bouwkundige uitwerking verzorgen van de Uitvoeringsgereed Ontwerpfase. Voor dit project wordt een bouwkundig BIM-model nieuw opgezet. Op basis van dit BIM-model worden 2D-tekeningen gegenereerd en opgewerkt.