De Schie

Aan de Delfshavensche Schie in Overschie worden twee woontorens met 76 huurappartementen gebouwd. Dit nieuwbouwproject met de naam "Samen aan de Schie" zal zich bevinden in een groene omgeving aan de oevers van het water, in de buurt van de Spaansebrug.

04 maart 2022

Opnieuw inrichten

Het terrein waar de nieuwe woningen gebouwd worden, was sinds 2010 ongebruikt. Er was al een plan om op deze locatie te bouwen, maar dit kon destijds niet doorgaan vanwege de economische crisis. Nu de mogelijkheid om te bouwen weer is ontstaan, biedt dit ook de kans om het openbare gebied tussen de nieuwbouw en de Schie opnieuw in te richten. We hebben samen met de gemeente en de architect een plan gemaakt dat past bij de locatie en aansluit bij de omgeving. Hierdoor wordt het een nog mooiere plek.

04 Samen aan de Schie S22
06 Samen aan de Schie S22
Schie

Aardgasvrij

De woningen zullen geen gasaansluiting krijgen en worden aangesloten op een warmtenet dat in de toekomst gebruik zal maken van restwarmte uit fabrieken en de haven. Er zal ook een tijdelijk warmtestation worden geplaatst om de tijd te overbruggen tot het moment dat het warmtenet operationeel is.

BIM-modelleren

In opdracht van Slokker Bouwgroep Breda ontwikkelden wij de bouwkundige BIM-modellen. De BIM-modellen geven, voor de start van de bouw, inzicht in eventuele knelpunten of ontwerpfouten.