Harderweide

In de wijk Drielanden in Harderwijk verrijst de nieuwe gezinswijk Harderweide; dé nieuwe gezinswijk van Drielanden in Harderwijk waar het buitenleven centraal staat. Hier ervaar je écht Veluws wonen met slingerende wegen, groene wandelpaden, sfeervolle beekjes en afwisselende bebouwing. Eén ding is zeker: Harderweide is dé plek waar je wilt blijven wonen!

20 februari 2023

Dorpse sfeer

Dorps, sfeervol, helemaal nieuw en héél groen. In deze gemoedelijke woonwijk worden maar liefst 70 woningen gebouwd. Alles komt hier samen en er is volop ruimte om te ontmoeten. Jong, oud, gezinnen met kinderen, samenwonend of gepensioneerd. De woningen hebben ruime tuinen. Niet alleen achtertuinen; ook aan de voorzijde van de woningen wordt veel groen aangelegd.

De bouw van de woningen is opgedeeld in fase 1 (41 woningen) en fase 2 (29 woningen). Omdat het project uit meerdere woningblokken bestaat, is de bouw steeds in een andere fase te zien.

Zo worden er 5 kleuren metselwerk gebruikt in wildverband. Het trasraam wordt in een donkere kleur gemetseld, staand of liggend (afb. 1). Ook de eerste contouren van fase 2 zijn zichtbaar, met op de achtergrond de kappen van fase 1 (afb. 2). Verder zijn de verdiepingsvloeren gedeeltelijk gestort. Op de afbeelding is goed zichtbaar wat er zich aan leidingwerk in een verdiepingsvloer bevindt. (afb. 3).


Harderweide fase 2
Harderweide afb 1
Harderweide leidingwerk

Bouwkundig modelleren

In opdracht van Slokker Bouwgroep B.V. verzorgt BIM4ALL voor dit project de bouwkundige uitwerking van het Technisch Ontwerp, Uitvoeringsgereed Ontwerpfase en de contracttekeningen. Er wordt een nieuw bouwkundig BIM-model opgezet. Op basis van dit BIM-model worden 2D-tekeningen gegenereerd en opgewerkt. De 2D-tekeningen worden per kavel uitgewerkt, waarbij de rijwoningen en twee-onder-één kap woningen als één blok worden uitgewerkt.

Studio X & Vastgoed Online

Studio X heeft voor dit project de visualisaties (interieur & exterieur), huisstijl en het logo verzorgd. Vanuit die betreffende huisstijl hebben onze collega's van Studio X de projectwebsite en brochure ontwikkeld. De interactieve kavelkaart van Vastgoed Online wordt ingezet om de beschikbaarheid van de woningen in kaart te brengen.