Marshoogte

Na een succesvolle eerste fase van de Marshoogte bestaande uit 23 woningen in Hardenberg, ontwikkelt Roosdom Tijhuis nog eens 17 energiezuinige woningen.

20 oktober 2021

In de wijk Marshoogte in Hardenberg worden in fases 150 nieuwbouwwoningen gebouwd. De locatie is opgedeeld in een aantal vrije kavels, huurwoningen en projectmatige woningen. Een deel van deze projectmatige woningen worden gebouwd door Roosdom Tijhuis. Waarvoor wij de bouwkundige BIM-modellen hebben ontwikkeld.

De woningen worden gebouwd met het oog op de toekomst. De woningen worden uitgerust met een bodemwarmtepomp en zijn volledig gasloos. De energie wordt opgewekt door zonnepanelen en uiteraard dit alles volgens de BENG-eisen.

Roosdom tijhuis marshoogte project bim4all 4
Roosdom tijhuis marshoogte project bim4all 3
Roosdom tijhuis marshoogte project bim4all 2

Bouwkundige modellen

De wijk krijgt een eigen karakter door de variatie in woningtypes. De afwisseling tussen de vrije kavels en de projectwoningen, zorgt dat er een eigen sfeer ontstaat. De projectmatige woningen, waarvoor BIM4ALL de bouwkundige 3D BIM-modellen heeft uitgewerkt, bestaan uit de woningtypes 'Statige Heren' en 'Dames aan de Brink', eigen types van ontwikkelaar Roosdom Tijhuis.

De modellen zijn niet alleen gebruikt voor de realisatiefase, maar ook vertaalt naar verkooptekeningen en aangepast vanuit de kopersopties.