Overhoeks Blok O, Amsterdam

In Overhoeks ontstaat een nieuwe wijk vlakbij het centrum van Amsterdam. De wijk op het vroegere Shell-terrein is sinds 2005 in aanbouw.

22 maart 2024

Overhoeks heeft 2 gezichten; de rustige woon- en werkwijk Campus en de levendige Hoogbouwstrip. In Campus zijn op dit moment meer woonblokken in aanbouw. Hier komen ongeveer 2.500 woningen in vrijstaande gebouwen. Alle gebouwen hebben binnentuinen en de bewoners parkeren op eigen terrein. In de strip staat een aantal hoge gebouwen die bepalend zijn voor de skyline van Amsterdam.

Hier staan ook grote toeristische trekpleisters, zoals het EYE Filmmuseum, paviljoen This is Holland en de A’dam Toren. De Strip is bijna af. De bouw van het grote woon- en congrescentrum Y Towers is in volle gang. In de Strip komen in verschillende woontorens ruim 1.100 appartementen voor verschillende doelgroepen.

B4 A Overhoeks 2
B4 A Overhoeks 3
B4 A Overhoeks 5

De woon- en werkwijk met 2 gezichten

De woon- en werkwijk met 2 gezichten De woon- en werkwijk met 2 gezichten De woon- en werkwijk met 2 gezichten

Plan van aanpak

BIM4ALL verzorgt voor Slokker Bouwgroep de bouwkundige uitwerking van de Technisch Ontwerpfase, Uitvoeringsgereed Ontwerpfase, Verkoop- en Verhuurfase alsook de As-Built situatie. Dit doen wij voor Blok O (zie onderstaande situatie).

Overhoeks o plattegrond