Visser Contactlenzen

Visser Contactlenzen is al 45 jaar gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen. Ze heeft haar vestigingen voornamelijk in poliklinieken Oogheelkunde door heel Nederland. De hoofdvestiging in Nijmegen bestaat uit een statig, klassiek pand met aan de achterzijde een aanbouw uit de jaren ’70. Het pand huisvest behandelkamers, kantoren, vergaderruimten en de Visser Academie.

13 april 2023

Huis van Visser

Visser selecteerde Wiegerinck voor de revitalisatie van hun hoofdvestiging, dat zowel jarenlange ervaring als toekomstgerichtheid uitstraalt. Het nieuwe interieur, nu nog in de ontwerpfase, verbindt de deskundigheid en ervaring van Visser (kantoren en behandelruimten) met de toekomst (de academie).

Het klassieke voorhuis, het ‘Huis van Visser’, wordt in ere hersteld. Hout en originele ornamenten voeren hier de boventoon. Het voorhuis biedt op de begane grond straks ruimte aan de receptie, behandelruimtes en een open ontvangstruimte. Op de eerste en tweede verdieping komen de kantoren. Een brede centrale trap, met daaromheen de pantry en de toiletten, brengt een open verbinding tussen de verdiepingen tot stand. Zo ontmoeten collega’s elkaar als vanzelf.

Visser Contactlenzen Nijmegen 02 1920x1200
Visser Contactlenzen Nijmegen 08 1920x1200
Visser Contactlenzen Nijmegen 07 1920x1200

3D-model

BIM4ALL mocht voor dit project het 3D-model opzetten op basis van een point cloud. Het gaat hierbij dus om een verbouwing waarbij de indeling wordt gewijzigd en de buitenruimte op een andere plek komt te liggen in de vorm van een lens.