Alexandrium Shopping Center

In Alexandrium Shopping Center is in februari 2022 een grote verbouwing gestart. De eerste bouwfase is afgerond, en het resultaat mag er wezen. De frisse en moderne uitstraling van het overdekte Rotterdamse winkelcentrum is een aantrekkelijke trekpleister voor winkeliers geworden.

13 januari 2022

Metamorfose

Het jaar 2022 staat voor Alexandrium Shopping Center in het teken van een ingrijpende verbouwing. Op maandag 7 februari is het startsein gegeven voor de metamorfose van het winkelcentrum, die geschat circa 14 maanden gaat duren.

Klépierre, eigenaar van het winkelcentrum, heeft grote plannen voor de verbouwing. “Na twintig jaar is het toe aan een upgrade. Alexandrium Shopping Center krijgt daarom een nieuwe look.” De hoge plafonds en moderne verlichting, in combinatie met de hoge glazen puien gaan het winkelcentrum weer een eigentijdse en frisse uitstraling geven.

Alexandrium v2
Header
Alexandrium v6

Bouwfases

Bezoekers hoeven de komende periode gelukkig niet ergens anders naartoe: het winkelcentrum en alle winkels blijven gewoon open. Aannemer AKOR en Installatiebedrijf ULC gaan de verbouwing uitvoeren per passagedeel. De eerste fase heeft twaalf weken geduurd en is inmiddels afgerond. Omdat het een langdurig project is worden speciale werkplatformen gebouwd. Zo hebben bezoekers zo min mogelijk last van de renovatie.

In opdracht van AKOR is BIM4ALL vanuit de rol als BIM-coördinator verantwoordelijk voor de digitale regie op de bouwplaats. De bouwkundige BIM-modellen (Uitvoeringsgereed Ontwerp) voor de fases 2 t/m 8B zijn uitgewerkt door onze BIM-modelleurs.