Building value

Blog

Revit Review - P.I.G. add-in

In deze blog wil ik je meenemen in de add-in: P.I.G. add-in. P.I.G. betekent Preview Image Generator en is een add-in voor Revit. De add-in genereert afbeeldingen zodat Revit families fatsoenlijker worden getoond in de preview, denk bijvoorbeeld aan Windows Verkenner.

Zeker wanneer je een hele lijst met families hebt, geeft dit meer eenheid aan het geheel in de Windows Verkenner.

Je ziet vaak reference planes/lines of zwart/wit nietszeggende geometrie. Hierdoor kun je moeilijk inschatten welke Revit-Family je opent. Dit kost tijd en geeft je alleen maar frustraties. Zie hieronder een afbeelding van alle Revit-Families die in een map kunnen zitten.

2017 10 28 7 00 28

De Revit add-in P.I.G. lost dit op door een 3D-preview te maken in de Revit-family. Deze weergave is naar eigen smaak in te stellen zoals bijvoorbeeld: in kleur, vanuit een bepaald perspectief, enzovoort.

2017 10 28 7 00 36

Op deze manier wordt het zoeken naar een Revit-Family veel makkelijker.

De add-in wordt in twee varianten aangeboden, een betaalde en een gratis versie. In deze blog leg ik gratis functie uit.

Gratis versie
1. Je download de add-in en installeert deze.
2. Je opent een bestaande Revit-Family of open een nieuwe Revit-Family.
3. Ga vervolgens naar je Add-Ins in je Ribbon.

Ribbon

4. Klik op Update Preview.

5. De add-in slaat direct de bestaande Revit-Family op en genereert een nieuwe preview in de Windows verkenner.

Windows Verkenner
Schermafbeelding 2018 12 17 Om 08 20 18

Extra:

Onder de settings kun je de weergave wijzigen van de preview. Zo kun je nog de kleuren wijzigen, per categorie de weergave bepalen, enzovoort.

Template

Onder het tabblad General Settings is het mogelijk om bepaalde elementen achterwege te laten. Denk bijvoorbeeld aan voids, dimensions of andere hulp-elementen in Revit die geen meerwaarde bieden. Er zitten wel verschillen tussen de betaalde versie en de gratis versie, check hiervoor de video's die aan deze blog zijn toegevoegd.

General Settings

Het is dus een add-in die heel handig en functioneel is. Zonder al te veel poespas krijg je een mooi plaatje te zien die zoveel meer inzicht geeft.

De betaalde versie maakt het zelfs nog mogelijk om meerdere families tegelijk te updaten!

Heb je nog vragen, aanvullingen of iets anders? Laat het gerust weten!

Geschreven door:

Robbert Evers

Robbert Evers

BIM-Consultant/-Trainer